Tjänsteresa

Igår flög jag och mina kollegor till Vilnius för att att se hur vår back office jobbar. Det var studiebesök och workshops! Riktigt trevligt och roligt att hur de jobbar och jag älskar att man kan ha såna dialoger så att vi kan förbättra våra processer och samarbete. 
 
Det är faktiskt första gången jag flyger helt själv, utan familjen! Är så stolt att jag hittade överallt =) Mina kollegor och min chef var ju lite orolig, hehe... Jag har ju noll lokalsinne! 
 
Har haft en riktigt bra resa. Hotellrummet var gigantiskt och det var supertrevligt med badkar. Så lyxigt att ha ett eget hotellrum och stor säng! Sov riktigt bra inatt =) 

Servicen var dock katastrof överallt. Hotellets var dock ok, men taxi, restauranger och i butikerna var under all kritik. Igår fick vi bland annat vänta i 1,5 timme innan vi fick mat, 50 min för min kollega att få sin öl och 10 minuter för att få ett glas vatten. Det var inte ens fullsatt och vi var sex personer i sällskapet. Dessutom gav de fel information gällande maten och så var det generellt vart vi än gick. Lunchstället idag var inte bättre och på flygplatsen var ännu värre. Vi beställde in pommes med vitlökssås och sa att om vitlöksås inte fanns, skulle det gå bra med vanlig ketchup. Vi fick klyftpotatis med senap! 

Nu är jag i alla fall äntligen hemma. Barnen hade redan somnat och nu ligger jag här och slappnar av! Imorgon väntar mycket jobb. Min mail hann redan svämma över innan jag ens lämnade Sverige. Yikes! 

 

Vi har blivit med soffa

Det här med inredning är ju så himla roligt! Vi är väldigt överens om vilka färger som ska vara den röda tråden i hela huset. Vissa delar av huset ska vi inreda när vi har bott in oss lite. 

Vi kommer inte ta med vår väldigt slitna soffa, och vi har varit på jakt efter en ny soffa i flera månader. Till och med innan vi visste att vi skulle flytta. Har åkt till MIO flera gånger och andra möbelvarhus. Ingen soffa har känts perfekt. Hittade en på MIO som kändes ok. Vi ville ha med cozy-hörn och skippa divandel plus att det skulle vara en soffa med stora ryggkuddar. Det var check på allt, förutom att den inte gav oss den rätta känslan. Den var skön, men inte wow. 

I lördags, åkte vi utan barnen till ett ställe på Nacka Forum. Det har inte varit så lätt att prova soffor med barnen. Den här gången valde vi att åka själva, vilket var ett superbra beslut. Den andra soffan vi tittade på, kändes bara helt rätt! 

Det var då vi insåg vad som har känts fel tidigare. Vi vill ju egentligen bara ha en snygg och speciell soffa och alla vi tidigare har tittat på har varit alldeles för tråkiga och neutrala. Nu gick vi all in och valde en soffa på magkänsla. Är så kär i den här soffan och den kommer vara så cool i vårt nya vardagsrum. Vi diskuterade om vi skulle tröttna på den då den är annat än neutral, men oftast är ju de speciella och unika sakerna som man aldrig tröttnar på =)
 
Vilken färg tror ni att vi har valt? Ja, visst är det coolt med sammet =) =)
 
 
 

Behöver mer tid

Veckorna går i ilfart och vi har så mycket på agendan och hinner knappt med. Det här med att planera inför tillträdet har tagit så mycket av vår tid. Nu har vi i alla fall äntligen kommit överens om garderoben. Vi var först överens om vilken leverantör och hur garderoberna skulle se ut i vår nya klädkammare, men sen började vi fundera på om vi ändå skulle ha IKEA ändå. Måtten är inte optimala, men det skulle vara så enkelt och ingen leveranstid. Dessutom både billigare och inredningen är väldigt bra. 

Fast sedan tyckte vi ändå att måtten ändå var avgörande. Varenda centimer var viktig, och nu har vi gjort en beställning hos samma leverantör som vi har till vår platsbyggda garderob som vi har idag. Det känns ju så mycket lyxigare och vi får precis som vi vill ha. Varje centimer, låda, och sektion är byggda efter våra önskemål =)
 
Vi ska även bygga ut köksskåpen och har kontaktat Ballingslöv och förhoppningsvis blir det klart innan vi flyttar in på riktigt. Sedan är det bara tvättstugan som ska byggas klart. Bara och bara. Det här har tagit så mycket tid. Vilken tur att vi inte byggde ett hus från grunden. Alla dessa val gör oss helt snurriga =)
 
Förutom husplanering har barnen haft sina aktiviteter på söndagar. Elion har fotboll på förmiddagen och tennis på eftermiddagen. På söndagar hinner vi eventuellt storhandla och laga storkok =) Blir inte så mycket tid kvar på helgerna med andra ord. På lördagarna åker vi till färghandeln och kollar på färg och tapeter, åker iväg och tittar på inredning (förvaring). 
 
Snart får vi nycklarna och det kommer bli så bra =)