Ont i mammahjärtat

Elion har varit en frisk liten kille tills nu. Skyller på dagisbaciller. Först var han förkyld och i söndags fick han feber. På kvällen hade han svårt med andningen och det hela slutade med att hela gårdagen var vi på barnakuten på Astrid Lindgrens barnsjukhus. 
 
Elion var så snäll och duktig hela dagen, trots att han mådde dåligt. Det var lite läskigt att få syrgasmask och ännu jobbigare var alla mediciner som skulla tas. Till och från var han ändå glad och ville springa runt och leka, men han blev väldigt trött och hängig kring lunchtid. Han brukar ju sova middag då, men kom inte riktigt till ro där på sjukhuset. Han sov i 30 minuter och efter det började han nog längta hem.  
 
Det gör så ont i mammahjärtat att se honom må dåligt och då är det verkligen jobbigt att vara mamma. Känner mig så himla hjälplös. Vill ju bara göra så att han mår bra igen! Det jag kan göra är att bara ge massa närhet och kärlek. Dock vill jag klona mig själv, då båda barnen vill ha mamma samtidigt! 

Det blev en lång dag igår, men vi slapp ligga över natten, eftersom medicinen som vi fick hjälpte och den skulle hålla i sig i 24 timmar. Det verkar som om han mår bättre idag. Febern har gått ner och han andas mycket bättre. Rösten är nästan tillbaka. Ja, han var så himla hes och tappade till slut rösten. Kunde inte ens få fram nåt ljud när han grät. Idag har han till och med sagt några ord. Däremot är han lite trött och lite ledsen. Det jobbiga är väl att han inte vill äta. Det som går ner är några få makaroner, Piggelin och äpplen. Stackars liten! Men när man är sjuk så får man göra som man vill =) Det ordnar sig nog det med maten =)
 
Det verkar som om han har fått falsk krupp. Det är inget farligt, men självklart är det jobbigt att inte kunna andas bra. Det var så himla läskigt när han inte kunde andas och vi var oroliga över att han skulle sluta andas. Man såg verkligen hur han kämpade och hur det bara blev värre och då åkte vi genast in. Hade kontakt med sjukvårdsupplysningen hela natten och de tyckte också att vi absolut skulle åka in. 
 
Som tur funkade medicinen. Vi får se hur han mår i eftermiddag, då medicinen inte längre verkar. Hoppas verkligen han repar sig snart, min älskade Plutt!! Mamma Äskar Dig!
 

Effektiv dag

Det gör fortfarande lite ont i mammahjärtat att lämna Elion på förskolan, men det går lättare för varje gång. Elion verkar gilla dagis. Varje kväll och morgon berättar jag att vi ska till förskolan och då ler han och nickar. Han blir inte ledsen när jag lämnar honom och så är han glad hela dagen. 
 
Idag så lämnade jag honom som vanligt vid 9 och tänkte att jag skulle ta en promenad ner till centrum. Tänkte att jag skulle hinna hämta ut mina paket innan jag skulle iväg till BVC strax innan lunchtiden. Mitt kära lokalsinne är ju katastrofal, så jag gick ju självklart helt fel. Virrade omkring bland massa hus och insåg att jag måste ha gått helt fel. Som tur var, var jag inte sååå långt borta från stan. Fick hjälp av google maps och sedan hittade jag.
 
Istället för en kvart, så tog det mig dubbla tiden att ta sig till stan. Som tur var, hade jag gott om tid. Det är ändå så lugnt på morgonen, oftast inga köer på posten. Fick dock en chock över hur stora paketen var. Hade helt glömt bort vad jag hade beställt ju. I det ögonblicket var jag glad över att jag inte hade vagnen i monoläge, utan jag gick direkt till stan med dubbelvagnen. 
 
Efter posten så var planen att åka till BVC. Vågar inte gå den här gången. Då insåg jag att man inte fick ta med vagnen in på BVC. Vad skulle jag göra med alla mina saker, tänkte jag. Jag hade ju fullt med grejer i vagnen. Förutom allt jag hämtade på posten, så hade jag massa annat också. Fick gå in i en butik och be om att få en stoor påse som jag kunde ha alla grejjer i, så jag smidigt kunde ta med det in till BVC sen. 

Gick en sväng till Apoteket, vid BVC. De är så himla trevllga där och de erbjöd att ta hand om mina saker medan jag var på BVC. Jättebussigt ju! =) 
 
William är nu två månader och väger 6490g. Det är ett halv kilo mer än Elion, när han var två månader. Oj, så mycket William har utvecklats. Han pratar massor och söker kontakt hela tiden. Får många fina leenden varje dag och han är väldigt intresserad av leksaker och annat roligt som rör sig. Nacken är väldigt stark och han kan hålla upp huvudet sedan ett par veckor tillbaka. Min Sötnos! Växer så det knakar!

Vilken dag!! =) Jag hann även med att fixa min trasiga mobilskärm idag. William har i princip sovit hela tiden. Han blev sedan väldigt pigg när vi skulle hämta storebror på förskolan =)
 
Min Plutt
 
 
 

Inskolning del 2

Då var inskolningsveckan över =) I torsdags lämnade jag Elion för första gången helt själv på förskolan. Dagen innan och på torsdagsmorgonen pratade vi väldigt mycket om förskolan, att jag inte skulle vara där med honom och så vidare. Det kändes som om han greppade det. Det gick ju faktiskt väldigt bra. Han grät inte när jag lämnade honom hos sin ansvarspedagog och han var glad hela dagen. Han lekte, åt och sov =) Han vägrade att sova de gånger som jag har varit med honom, men när jag inte var där så slocknade han på fem minuter. Precis som hemma =) 
 
Oj så glad han blev när jag kom och hämtade honom! Då visste han att vi skulle hem. Han åt klart sin mellis (jag kom mitt i mellisen) och efteråt gick han iväg med mig för att hämta sina kläder. 
 
Elion ska egentligen bara vara på förskola tre dagar i veckan, tisdagar, onsdagar och torsdagar. Eftersom det var inskolning, så tyckte vi att han även skulle vara där på fredagen. Så på fredagen gjorde vi samma sak. Han blev liiite ledsen och gnydde lite, men det gick över på någon minut och sedan var han glad hela dagen. Allt hade gått jättebra. 
 
Oj så glad han var när jag skulle hämta honom. De hade precis dukat upp för mellis. Mellisen var lite försenad. Vi blev kvar där tills han hade ätit klart. Sedan gick han iväg för att hämta sina kläder och han gick fram till alla sina kompisar och vinkade hejdå! Så himla gulligt! 

Får se hur det går nästa vecka. Tror att det kommer gå galant. Förmodligen blir det lättare och lättare för mig att lämna honom. Det gör fortfarande ont i mammahjärtat <3
 
 
 
Kategori: Elion, Min vardag; Taggar: barn, förskola, dagis, söt, inskolning, familj, mamma, hjärta, kärlek, bebis