Elion hjälper till

Vi involverar Elion i allting vi gör. Särskilt nu är det extra viktigt att han får vara med och "ta hand" om bebisen. Det är så roligt att se hur Elion verkligen tycker om bebisen. Ibland så får bebisen en puss! Min gos!!! Han vill verkligen vara med hela tiden och hjälpa till. Vi har inte sett några som helst tecken på att han skulle vara svartsjuk. Ja, förutom den gången jag skulle amma bebisen. Dålig tajmning helt enkelt. Fast han skulle nog bli sur på vad det än var. Han ville verkligen att jag skulle bära honom då. 
 
Idag hade jag bebisen i famnen efter amningen. Oftast går det bra att lägga honom i sitt babynest när han väl har somnat av all mat. Idag ville han bara ligga i famnen och vaknade så fort jag la ner honom. Till slut gick det och Då, då kom Elion och la sig hos mig. Han hade väntat på sin tur! Sötnosen... mammas hjärta smälter! Såå mycket kärlek!!!! 
 
 
Min finaste Elion <3 
 
Foto: FotograFia
 
 

Nyföddfotografering

Idag var vår fotograf hemma hos oss igen. Vi skulle ta bilder på lilla bebisen (är fortfarande velig gällande vad han ska heta) och jag hade visualiserat hur jag ville ha bilderna, men det går tyvärr inte alltid som man har tänkt sig. Det går inte att ge instruktioner till en 6 dagars bebis. 

Bebisen ville vara vaken 95% av tiden och ville inte alls göra som jag ville. Jag insåg att det var lika bra att göra som han ville. Tanken var ändå att dokumentera den här första tiden och då kunde vi lika gärna fota precis som han var, istället för att "stajla" om honom i olika positioner. Jag ville ha honom ihopkurad, men han ville sträcka på sig. Ja, han var så redan i magen. Spjärnade, så jag kände hur huvudet tryckte neråt samtidigt som fötterna sparkades mot mina revben. Tycker att bebisen känns mycket större än vad han är, just att han gärna sträcker på sig =)
 
Tror nog att vi fick till en del bra bilder. Det gick rätt så bra, trots att vi fick ändra om planen lite. Ah, just det... Plutten kissade på mig två gånger och var väldigt nöjd med livet. Sånt som händer! Hehe... 
 
Nu ser vi fram emot bilderna =)
 
En trött bebis efter dagens fotografering
 

Ont i mammas hjärta

Har blivit ordinerad att inte bära tugnt närmaste fyra veckorna. Hur ska detta gå? Prinsen min är ju hemma, så han kan ju hjälpa mig med allt som jag inte kan göra, men HUR ska jag förklara för Elion att jag inte får lyfta eller bära honom?? 
 
Det har gått bra sedan vi kom hem från BB. Har inte hamnat i någon situation där bara mamma duger att bära, men så hände det till slut. Det gick inte längre att undvika längre. Bebisen ville ha mat och jag skulle precis börja amma, då Elion samtidigt ville att jag skulle bära honom. Jag försökte förklara för honom att bebisen behövde mat. Det har ju han förstått tidigare (att bebisen äter från mina bröst), men idag ville han verkligen till mig. Han grät hysteriskt och blev alldeles svettig. Håret var genomblött och han var helt förstörd. Prinsen kunde inte trösta honom. Det enda han ville var att komma till mig. Ingen förklaring godkändes... 
 
Det var så hjärtskärande och tårarna bara rann från mina ögon. Som tur var bebisen nöjd med en liten stunds amning och jag kunde krama om Elion och han fick sitta i mitt knä. Oj, så hårt han höll i mig! Där satt vi i soffan och kramades läääääänge. Mammas hjärta!!!!!!