Vabbtider

Idag har jag varit hemma med William. Feber. Igen! Nu när Prinsen har börjat jobba, så inser jag hur svårt det är att få ihop våra dagar. Han lämnar varje dag och jag hämtar varje dag, förutom på tisdagar då jag slutar klockan 18. Vi vill ju inte att barnen ska börja tidigare än 8.30, men det betyder att Prinsen kommer iväg till jobbet väldigt sent. Jag hämtar vid 16 och det är precis lagom så att vi ändå hinner umgås innan de ska gå och lägga sig 19.30. 

Skulle de börja tidigare, kommer då behöva gå och lägga sig tidigare. Vi kommer ju knappt se barnen. Det är så himla tråkigt. Vi får verkligen inte ihop våra jobbtimmar just nu och så det här med vabbtider. 

Jag har ju mina kunder, så egentligen är det väldigt lätt för en kollega att ta över mina ärenden. Det är mycket svårare för min Prins, där det finns ett beroeonde. Det han gör går inte att bara ersättas av någon annan och han kan inte gå ner i tid, då hans projekt är på heltid. Att anställa en assitent blir inte heller så effektivt. Just nu jobbar han hemifrån när barnen har gått och lagt sig, vilket betyder att vi har mindre tid att umgås med varandra.
 
Det här med att anställa en barnflicka går verkligen dåligt. Har skickat förfrågningar till fyra företag som förmedlar barnpassare/nannys. Har haft några på intervju, men det har inte fungerat. Nu hoppas jag på en tjej som kan ta ett stående schema!! För det skulle verkligen underlätta våra liv. 
 
Så idag, har jag bara tagit det lugnt och fått massa kvalitetstid med William. Det har varit väldigt mysigt, trots att han har varit lite småledsen på grund av den höga febern. Han verkade i alla fall må bättre nu på kvällen. Han åt lite grann och nu sover han i sin egen säng igen. Får se när han vaknar och skriker efter mig. Igår sov han mer eller mindre PÅ mig hela natten och till och från har det varit så i flera veckor. Förkylningar och hosta som har härjat. 
 
Hur gör alla andra? Den där braiga balansen jag har känt i snart ett år är lite i obalans just nu. Gör vårt bästa och trots att det är stundtals skitjobbigt, så glömmer man bort allt det, när det är dags för nattning och Elion säger "Mamma, jag vill krama dig för att jag älskar dig" och William säger "Jag också mammas barn" <3<3<3
 
K Ä R L E K
 
Tycker att de här tre bilderna beskriver dagens inlägg väldigt bra. Från vår photo shoot i somras. Det är inte lätt att få alla fyra att titta i kameran samtidigt. 
 
 
 
 

Njuter för fullt

Inser att "bebistiden" är snart över. William är fortfarande vår bebis, men egentligen var nog bebistiden över för längesen. William lärde sig allt mycket tidigare än Elion. Redan nu pratar han massor och han artikulerar fint och gör sig förstådd. LIte då och då kommer det långa avancerade meningar. Tänk så olika barnen är. Elion började prata "på riktigt" när han var runt 3. William härmar allting vi säger, särskilt allt Elion säger. Minns någon gång vid nattning då William säger till Elion "Elion, blunda! Sov!", hahah... Gissar att han har fått det från mig. Vissa dagar, när Elion vägrar sova på över en timme och jag börjar få smått panik, och då blir jag desperat. Tur att det är väldigt sällan det händer! 
 
William är nästan lika självgående som sin storebror. Han kan klä på sig, klä av sig, äter själv... ja, gör det mesta själv (som han får göra). De kan sina rutiner och vi involverar de i allt, så det blir mindre frustration. William är nämligen i en period "jag kan själv" och Elion är mer "jag vill vara först". 

Alla bebissaker är mer eller mindre ute ur lägenheten. Det är väl bara skötbordet som fortfarande är på plats. Samtidigt som jag kommer att sakna den här tiden och jag saknar redan den allra första bebistiden, så tycker jag att det är så himla skönt. Allt är så mycket enklare nu. Jag kommer nog alltid sakna bebisbubblan. 
 
Just nu njuter jag för fullt! Tycker att den här tiden är den bästa tiden so far. De är så himla roliga och de är så gulliga mot varandra (när de väl är det, hehe....) och Elion säger så roliga saker och William är i sin lilla värld. Ibland har jag lust att vara föräldraledig igen. Vill verkligen inte missa en enda minut med dem, men jag inser att de behöver den här stimulansen på förskolan och framförallt lär de sig väldigt mycket bra därifrån. William älskar förskolan och Elion börjar få kompisar. Ja, han har till och med varit på playdates! Det är så himla gulligt!
 
Mina gosungar! Får verkligen passa på att gosas, kramas och pussas massor nu medan man får =) 
 
Att ta bort tandtroll är roligt
 
Jag kan själv
 
Säg aaaahhhh.... säg iiiihhh