Profylaxkurs - Check

Igår och idag har vi varit på profylaxkurs. Det var otroligt bra och lärorikt. Har fått med mig massa bra informtion, tips och övningar inför förlossningen. Trodde först att profylax endast handlade om hur man skulle andas, men det var så mycket mer än bara det. Fick verkligen valuta för pengarna! Kursledaren var verkligen toppen och alla paren som var där var hur gulliga som helst. 
 
Det var jätteroligt att jag och min Prins fick göra någonting praktskt tillsammans. Han fick verkligen bra med stöd och tips på kursen. Kan verkligen vara jobbigt för honom att känna sig hjälplös och lost när jag ligger där med mina krystvärkar. Nu är vi så himla peppade. Vi kommer vara ett superteam och klara av det här galant!!!! 
 
Känns jättebra att ha varit på både förlossningsföreläsning och profylaxkurs. Nu är det "bara" förälrautbildningen kvar. Ska bara låta allting sjunka in lite mera och förhoppningsvis kommer jag känna mig riktigt väl förberedd inför förlossningen. Ibland blir det inte som man har tänkt sig, men att vara förberedd så har vi i alla fall gjort allt vi har kunnat =)
 
 
Tittar på Knodds kläder lite då och då, och längtar lite mer för varje gång
 

Livlig liten Knodd

Oj vad det sparkas mycket inne i magen. Det börjar bli trångt därinne, vilket gör att jag känner Knodd mycket tydligare nu. Vissa dagar kan jag till och med känna olika kroppsdelar, främst rumpan och fötterna. Häromveckan kunde man se hur en fot nästan sticker ut på magen. Det var lite läskigt, men samtidigt superhäftigt. 
 
Det börjar göra lite smått ont vissa sparkar och Knodd vill gärna vara vaken på nätterna när jag vill sova. Underbara sparkar, men mamma vill sova oxå =)
 

Att vänta och föda barn

Jag var så himla nojjig i början och googlade på nästan allt och det är nog det sämsta man kan göra. Det kommer bara upp massa skit. Ändå hade jag svårt att låta bli. Sidor som familjeliv har fått mig att må jättedåligt. Bestämde mig för att sluta googla och läsa riktiga böcker istället. Har blivit så mycket lugnare efter det och så har jag min underbara barnmorska som jag kan ringa. 
 
Just nu läser jag boken "Att vänta och föda barn". Det är "bara" drygt 9 veckor kvar och jag känner att jag behöver förbereda mig lite inför förlossningen. 

Igår var vi på Danderyds sjukhus på föreläsning om förlossning och dagarna efter Knodd har kommit ut till oss. Det var väldigt bra och jag kände mig väldigt lugn när vi åkte därifrån =) Ser verkligen fram emot det nu! 
 
Vi längtar så mycket efter dig, älskade du! Älskad från första stund! <3