Det där med mat

William sover bättre. Han sover helt ok inne hos sin bror, men eftersom vi inte vill att han ska väcka Elion när han vaknar så har vi låtit honom sova inne hos oss ändå. Tror nog att det ändå har varit tänderna som har stört honom dessa veckor. Nu har två tänder kommit upp och han verkar lugnare. Däremot är han lite förkyld och är lite frustrerad emellanåt. Ja, han har nämligen börjat småkrypa! Elion kröp mycket senare, han ålade till han var ca 10 månader (om jag minns rätt). William ålar och kämpar på =) Snutten! Så duktig han är!
 
Nu när han har fått tänder, så vill han gärna bitas. Aj aj, säger mamma! Har börjat med smakisar och smakportioner. Banan verkar gå hem. Gröt funkade i två dagar, och nu vägrar han det. Ja, så fort han ser en sked så vänder han bort huvudet. Det kladdas väääldigt mycket! Elion kladdade aldrig. Han gick i vita kläder och var helt fläckfri. Tänk så olika barn kan vara =) Vi försöker ta det hans tempo, så vill ha inte ha mer så testar vi om nästa dag. 
 
Som sagt, banan går hem. Han får banan i en sån där smakgrej för bebisar. Man sätter i bitar, och så får de suga på den. Jättefiffig sak =) Rekommenderas! =)
 
 

Utvilad

Idag har vi varit hemma hela dagen, med undantag för lämning och hämtning på förskolan. Har varit inne i stan och gjort ärenden hela veckan, så idag vill jag bara vila. Dessutom har jag inte sovit på några veckor. 

Igår blev jag desperat! Det är sällan jag blir det, men det började bli jobbigt att inte få sova mer än en timme åt gången. Så, vi la William inne hos Elion. Vi märkte på Elion när han var åtta månader att han blev störd av oss. Han sov väldigt dåligt när han sov i samma rum som vi, men sedan han fick sova i sitt eget rum så vaknade han inte lika ofta och sov mycket bättre. Tänkte att det var så med William. Vi vet att hans tänder stör honom och han är säkert i någon utvecklingsfas och i och med det kanske han även är lite mer lättstörd. 

Ja, vad hände! Han sov jättebra! Vaknade bara tre gånger! Rena lyxen jämfört med tidigare. Jag fick flera timmars sammanhängande sömn. Han vaknade inte 04.35 och var superpigg, utan sov ända till klockan sex! Wow! Vi får hoppas att detta inte bara var en engångsföreteelse =) Håll tummarna =)

Tycker egentligen att det är liite tidigt att flytta in honom, men trivs han där så =)=)
 
 

Från liggdel till sittdel

Igår hängde vi inne hos Babyshop halva förmiddagen! Det var väldigt lugnt, knapp någon annan där. Jag fick shoppa ifred, medan gulliga personalen gosade med William =) Jag älskar verkligen den butiken. De har typ allt jag vill ha, plus att de som jobbar där är de bästa!!!

Vi var där  för att få hjälp med att byta ut liggdelen till sittdelen. Tydligen så använde man samma ram till sittdelen, man tar bara bort klädseln och sätter på klädseln till liggdelen. Väldigt smart och praktiskt när det inte tar så mycket plats nu när vi ska förvara liggdelen. 

Det är nu jag inser att den lilla bebistiden är över. Han är ju en stor bebis nu, med stor vilja. Inte längre vill han åka i sin liggdel. Det där gulligullandet i finaste liggkorgen är inte längre roligt. Nu vill han komma upp och upptäcka världen! =)
 
Min Buddha