Elion 5 år

Lilla killen har blivit stor! Efter att han hade varit på sitt allra första kalas, ville han också ha ett eget kalas. Vi kom fram till att det skulle bli fem barn, då han fyllde 5 år. Hans gästlista ändrades väldigt mycket på slutet, och till slut fick det bli sex kompisar.

Vi hade gjort egna inbjudningskort och med inbjudan var det en biljett som barnen skulle få ta med. Då fick de en popcorn till en miniföreställning. Elion hade fått en trollerilåda i present av oss, så han hade övat in några trick för att visa sina kompisar. Det var riktigt roligt att se honom stå där inför alla och göra sina trollkonster. 

Det bjöds på sockervadd. Visste ni att det endast är två bitar socker i en stoor sockervad, och sju bitar socker i en piggelin?! Vi försöker undvika socker, så vi bjöd bara på sockervadd och tårta, plus popcorn som vi poppade i vår popcornmaskin. En riktig sån snygg retro-bio-popcornmaskin. Hade det till förra kalaset också, då vi hade retro-tema. Den här gången var det en blandning av cirkus, carneval, tivoli-tema.

Barnen fick varsin goodiebag med sig hem och vi hade gjort egna lotter till barnen. Sedan ropade vi upp siffrorna (random) och barnen fick sin goodiebag! =) 

Elion tyckte nog att kalaset var ändå helt ok. Det var lite jobbigt för honom att det blev så stökigt i lekrummet. Flera gånger gick han in dit och sa "ni får bara leka en leksak åt gången och ni måste städa" =) Sedan gick han och slängde skräp från alla presenter. Sötnos!

Ja, barnen var lite all over the place. Att det blir stökigt är en sak, men att de river stället och ska ha ut ALLA leksaker, samtidigt som de inte är så försiktiga med grejerna, blir jag ju väldigt nervös. Så jag mest runt för att de inte ska ha sönder saker. En av Elions födelsedagspresent är inte trasig, men den är lite skev nu =( 

Det var en bra dag i alla fall. Två timmar kändes alldeles lagom och när föräldrarna börjar komma för att hämta sina barn, var det verkligen skönt! =) Lite lugn och ro igen =) Får se om det blir mer sofistikerat till nästa gång, eller om man ska boka nåt roligt ställe. William vill definitivt ha ett eget kalas nästa gång!
 
 
 
Kommentera inlägget här: