My super power is being a mom

Det är så himla roligt att se Elion och William utvecklas och att de är så himla olika. Elion har alltid varit lugn och försiktig. Finmotoriken har alltid varit bättre än grovmotoriken. Det har blivit bättre med grovmotoriken sedan han började på förskolan. Just nu älskar han att dansa och att hoppa runt. Han har precis lärt sig att hoppa jämfota och kommer faktiskt en liten bit över marken. Kul att han har kommit på hur man gör. Annars är favoritsysslorna att lägga pussel (gärna 25-30 bitars pussel), bygga Lego, måla, rita och sjunga! Musik är verkligen bland det bästa han vet. Danny är fortfarande favoriten =)
 
William lärde sig sitta innan han fyllde sex månader och kort efter det börjar han åla sig fram och när han var 6,5 månad började han krypa. Jag minns att Elion ålade till han var 10 månader. Han liksom drog sig fram med armarna, medan William kryper på alla fyra. Det är så härligt att se. Nu är han jättenöjd med livet, för han kan ta sig överallt. Det värsta han visste var ju att ligga på rygg! Han är väldigt upptagen med att upptäcka världen och storebrorsans leksaker. 
 
Elion är som sagt den lugna, medan William är den livliga. Han är verkligen bestämd och säger ifrån på skarpen när det är nåt han inte gillar. Kan blir väldigt frustrerande när han kniper igen munnen när vi försöker introducera mat. Däremot när det är någonting han gillar, så blir han väldigt otålig och verkligen ropar efter mer. Sötnos! Elion är visserligen också väldigt bestämd och envis, men det ha alltid gått att resonera med honom och det går jättebra att kompromissa. 
 
Många frågar mig om hur det är att ha två barn, om det är jobbigare. Jag tycker faktiskt att livet med två barn är lättare. Det är klart att det har sina prövningar och ibland vill båda ha min uppmärksamhet samtidigt, det bråkas om leksaker, William har perioder då han vaknar en gång i timmen eller att Elion bestämmer sig att vara vaken mellan 02-05 och är jättepigg, MEN ändå tycker jag att det är lättare. De är väldigt snälla överlag och jag har inte upplevt det jobbiga än. När jag bara hade Elion var jag rätt nojjig över olika saker och väldigt orolig. Ja, och alla dessa "första gången". Första smakisen, första smakportionen, första gången han ramlade, första gången vi åkte buss, första gången vi bytte till sittdelen på barnvagnen... Allt var ju nytt och jag var så orolig om jag gjorde "rätt", även om det kändes rätt och det har gått bra. Den här gången så känner jag mig mycket tryggare. Även om Williams första gång med allt är unika och inte alls lik Elions och det kommer komma flera första gång för barnen, så känner jag mig mycket lugnare nu än när jag bara har varit mamma några få månader. 

Att vara mamma till mina småttingar är det bästa som finns =) Och att vara mamma är som att ha en super power =) 
 
Smygfotar med mobilen =)