Redo för vintern

Det har inte varit så lätt att köpa vinterkläder till Elion, då det blir en del spring mellan butiker och allt ska provas. Han hinner tröttna på att prova och dessutom är det mycket roligare att springa runt i affären. Hade gärna klickat hem allt bara, men det är ju så svårt att köpa exempelvis overall och skor på nätet. 
 
Nu, efter några veckor letandes och provandes har vi äntligen en vinteroverall, ett par vinterskor, vintervantar och en vinterjacka =) Dessutom fick skaljackan en ny kompis, nämligen en vadderad jacka som han kan ha som mellanlager. Innan hade han en fleecejacka under. Så det blir att varva mellan vinteroverall och skalkläder på förskolan.
 
Nu är det bara en mössa till förskolan som saknas. Vi kör nämligen med dubbla uppsättningar, kläder för att ha privat och kläder för att ha på förskolan. Tycker att det är för bökigt med overall när vi bara ska till affären, eller gå på stan. Jobbigt med att klä av och på, när man ska äta, byta blöja osv. Det blir ju dessutom för varmt, så därför klarar han nog sig väldigt bra med bara vinterjacka. Om vi ska på långpromenader och han ska sova i vagnen har vi ju en åkpåse. 

Inser att det är väldigt dyrt med vinterkläder till barn, om man vill ha riktigt bra grejjer. Nu har vi ändå inte köpt det allra dyraste och kom väldigt bra undan med att jag hade en rabattkupong på 30% på ett helt på köp på Polarn & Pyret. Så det mesta inhandlades där. Vinterjackan är från Didrikssons och jag blev väldigt glad att Babyshop.se hade 20% rabatt på den just nu. Dyrast var väl Eccoskorna! Provade så många par. De flesta var antingen för svåra att få på, för stela eller för tunga. Nu blev det ett par lätta, mjuka och lätta att få både av och på. 

William är också klar inför vintern. Ska bara kompletteras med flera par ullstrumpor, tossor och eventuellt en ny vindfleeceoverall. Det beror på om Elions passar när det börjar bli dags. Lite tråkigt att William inte kan ärva Elion. Den ena är född när det var minust 17 grader och den andra när det var 32 grader plus =)


Elion provar vinterjacka på butiken "Liten på ön"