På bättre humör nu

Som sagt, vilken jobbig dag det har varit. Det blev dock bättre på eftermiddagen när vi åkte och rekade hus. Vi ska på visning imorgon. Vi var där och tittade på huset, kände in området och bara ville få en bra magkänsla. Det kändes väldigt bra. Trots att det inte är som vi har tänkt oss, är vi i princip redo att göra den kompromissen nu.

Vi har under flera veckor nu funderat och funderat, mätt och skrivit listor hit och listor dit. Drömmer är att ha allting nära, såsom förskola, kommunikation och centrum. Helst vill vi ha en enplansvilla på minst 140 kvm. Det måste vara minst fem rum och med en öppen planlösning. Allra helst får det även finnas en klädkammare och tvättstuga. Det bör finnas en stor PLAN trädgård och altan. 

Vi inser att det här huset inte kommer existera, om vi inte vill betala massa massa pengar för det. Det här med att bygga vårt fina Myresjöhus kommer förmodligen inte ske, då vi börjar inse att det är svårt att hitta en tomt. Vi vill gärna flytta innan Elion börjar förskoleklass (för att inte behöva byta ut alla sina kompisar mitt i skolåldern). 

Först hittade vi flera Myresjöhus, fast på helt fel ställen. Sedan hittade vi ett hus byggt 2010 och blev helt kära, men det låg fortfarande lite off. Vi var lite påväg att flytta till Nynäshamn, då vore vänner signade ett parhus där. 

Sedan hittade vi ett annat hus som var 145 kvm, 5 rum, bra och väldigt fint läge. Inflytt om ett år och förmodligen kommer det finnas bra kommunikation då. Vet dock inte så mycket om hur kommunikationerna kommer att vara eller om det ens finns förskolar i närheten. Fortfarande lite långt till jobbet och tyckte att det här praktiska med hämtning och lämning kommer bli lite småjobbigt. Det var ett treplanshus med stort loft. Nästan påväg att signa, tills vi insåg att vi inte vågade chansa och dessutom var den svårmöblerad och planlösningen var återigen ett problem. Dessutom fanns det inget garage.

MEN NU så har vi hittat det huset vi var och tittade på. Det är visserligen ett parhus med en liten trädgård, men den har två terrasser, öppen planlösning, helt ok planlösning. Det är gångavstånd till närmaste busshållplats och till förskolan. Inte alltför långt till jobbet. Allt på listan finns det, men något mindre. Huset är bara 119 kvm. Vi känner oss redo, om inte det känns alltför tokigt efter visningen imorgon. Så håll tummarna!!!! =)

Elion vill ha ett gult hus och får nu ett gult hus, hahaha
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: