Förskola=)

Elion har nu gått lite mer än ett år på förskolan. I början var han väldigt försiktig och gjorde inte så mycket väsen av sig. Han var nog bland de lugnaste. Han började när han var 1 år och 9 månader. I flera veckor pratade om att han skulle börja på förskolan och vad det skulle innebära för honom, att han skulle vara där själv utan oss osv. 

Det gick jättelätt att skola in honom och han verkar trivas rätt så bra direkt. Jag minns hur jag grät när jag lämnade honom där själv, allra första gången, medan han glatt gick och lekte med sina nya kompisar. Vissa dagar tyckte han att det var lite jobbigare. Han tittade på mig med sina stora ögon. Man riktigt såg gråten i halsen och ändå så nickade han förstående, när jag sa att jag skulle hämta honom efter mellis. 

Nu har det gått mer än ett år. Det är som ett annat barn. Han är den som hörs mest och är aldrig stilla istället =) I början hade han lite sämre grovmotorik än de andra barnen i samma ålder. Han ville inte klättra och ta sig upp på bänken vid mellis ute, det var jobbigt tyckte han. Nu klättrar han och springer och balasnen är på topp! Han äter och sover bra och nu är han dessutom blöjfri, så allt är verkligen på topp! =) Vissa dagar, vill han inte ens följa med hem och säger "mamma, snart... inte än". 
 
Jag älskar hans förskola! Vilket bra val vi har gjort! Pedagogerna är jättebra och de har verkligen jobbat stenhårt med att motivera honom till att röra sig mer, våga mer och ta för sig mer. Som föräldrar har vi bra koll på vad barnen har för sig. De har olika temaveckor, där de pratar om olika saker och gör saker inom det temat osv. I vintras var det "Frost" och det älskade Elion och de pratade om olika känslor (som i filmen). Hur är det att vara, arg och ledsen osv. 
 
Varannan vecka så skriver Elions ansparspedagog i hans logg (på internet) där vi kan läsa om vad han gör på dagarna. Ibland får vi se någon bild på vad han gör. Det är så himla roligt att läsa. Självklart får man veta sånt på föräldramötena också, men då är det mer fokus på Elions utveckling och mer det praktiska. Vi är så stolta över dig, Älskling!!! 
 
Medan jag skriver det här inlägget, inser jag återingen "jag är ju mamma"! Vuxenpoängen klirrar in =) 
 
 
Första dagen på förskolan - inskolningen
 
Kommentera inlägget här: