Den perfekta instagrambilden

Jag har haft instagram i lite mer än tre år! Under dessa tre åren har jag mest lagt upp på min vardag, mina två graviditeter och mycket på barnen. Tanken var att jag skulle dela med mig lite av min vardag till nära och kära och samtidigt på ett smidigt sätt kunna dokumentera minnen. 

Jag följer en del instragramkonton och många är väldigt inspirerande. Ibland blir jag så sjukt avundsjuk på dessa perfekta bilder som spelgar dessa helt perfekta liv. Ni vet, då där bilderna med de perfekta lyxfrukostarna med bär och jordgubbar som ser sådär smarriga ut i sina fina glasskålar och pannkakor med massa fluff på eller de där bilderna när man undrar "ser det alltid ut sådär städat hemma hos dem med alla fina ljustakar, perfekta tidningshögar på soffbordet?
 
Självklart vet jag att det som visas upp bara är en pytteliten del av deras liv. Jag vet att verkligen säkerligen är annorlunda, men ändå =) 
 
Jag skulle idag stolt lägga upp en bild på mitt sminkbord i vårt sovrum. Då Prinsen äntligen har fått lite tid över att sätta upp en hylla ovanför sminkbordet. Nu tänkte jag också lägga upp en såndär perfekt inredningsbild, men vilken ansträngning. Först tog jag bort allt överflöd av prylar till att börja med. Åh nej, dörren är öppen, då syntes ju barnvagnen och lite småkaos i hallen. Jag valde att stänga den, men nej, då syntes ju alla kläder som hängde på dörren! Gah, jag valde istället att ha dörren öppen och att köra bort vagnen. Det blev enklare så. Åh, nej, där stod ju luftfuktaren... 

Gör folk så här när de ska ta dessa perfekta bilder, eller är det alltid så hemma hos dem? Nåväl, jag bara undrar hur kalkylen går ihop. Jag vill också ha det perfekt och fint varje dag, men inser att det inte alltid är så lätt. Dessutom är det inte så roligt när allt är tillrättalagt och perfekt. Ett hem ska ju kännas som ett hem. Nej, det är inte någon dålig ursäkt till att ha det lite kaotiskt ibland. Livet med småttingar är faktiskt inte alltid så lätt, trots att mina två Prinsar är så himla snälla och håller efter. Jag har haft väldigt tur, med snälla barn, men ändå så är det ett livspussel varje dag.
 
Vi är faktiskt fyra stycken i det här hemmet och hur mycket förvaringsutrymme det må finnas, så räcker de aldrig till! Så jag orkar inte gå runt och "gömma" bort allting hela tiden. Det finns roligare saker att göra =) 
 
Ett försök till den perfekta inredningsbilden =)
 
Kommentera inlägget här: