Livet som tvåbarnsmamma

Sedan vi kom hem från BB har det mesta bara rullat på. Det har varit mycket lättare än jag trodde, men å andra sidan är vi båda hemma. Det är klart att det var lättare när vi bara hade Elion. Vi försöker hålla på våra rutiner så gott det går och vara lyhörda mot barnen, vilket har fungerat väldigt bra. Det är bara att inse att det blir inte lättare att planera med två barn och att allt tar mycket längre tid än vad man tror. Vi får se hur det blir när Prinsen börjar jobba på nu på tisdag. Jag tror att det kommer gå jättebra! =)
 
Hittills har vi lyckats tajma in det mesta, till exempel att William ammas och somnar och sedan nattas Elion. William sover under våra mattider och då kan vi fokusera helt på Elion. En gång var William vaken när Elion skulle nattas. William ville äta och Elion ville att William skulle ligga bredvid honom i hans säng. Det gick bara inte! Så Elion fick bli lite ledsen medan jag ammade. Annars är Elion väldigt snäll och vill gärna hjälpa till, men just det där med amningen har han ibland svårt att greppa. Han förstår inte att jag inte kan gå någonstans när jag ammar och då kan han bli lite ledsen att jag exempelvis inte kan följa med honom till hans rum eller att jag kan komma och leka. När han blir ledsen känner jag mig så otillräcklig. Jag måste ju prioritera William om han är hungrig. Vill ju kunna vara där för båda barnen samtidigt, vilket det inte alltid går =(
 
William är också väldigt lugn, dock inte lika lugn och snäll som Elion var när han var en liten bebis. Elion var alltid snäll och glad. William är mer bestämd och byter man inte blöja på en gång, blir han ledsen och han är mer otålig när han inte får mat direkt. Det tråkiga är att han inte verkar vara så förtjust i att åka vagn, så det är lite småbökigt att vara ute med honom. Det fungerar bra när det är hans sovtid, men så fort han vaknar vill han genast upp i famnen. Inte så lätt alla gånger =) När vi är hemma så behöver han inte alltid vara i famnen och dessutom sover han gärna i sin egen säng. Elion sover inne på sitt rum och sover hela natten. Det är faktiskt rätt skönt att inte ha barnen i sängen. Hur gosigt det än är, så sover vi nog bäst utan barnen i samma säng. 
 
Livet som tvåbarnsmamma är lite pyssligt, men ändå helt underbart! Det bara bubblar kärlek och det är så fint att se hur gullig Elion är mot William. När han till exempel pussar lillebror godnatt, smälter mammahjärtat! 
 
Jag skulle aldrig vilja byta ut det här mot någonting annat i världen och det går inte att beskriva i ord hur mycket jag älskar mina barn. Jag vill inte missa en enda sekund i deras liv och jag skulle göra allt för dem! 
 
L O V E L O V E
 
 
 
 
 
 
 
Ulrika:

Vad härligt att läsa! Vi har precis plussat och det kommer bli nästa exakt två år mellan våra små. Är sååå himla glad men också lite nervös så det var bra att läsa detta. Skriv gärna igen sen om hur det går när ni är ensamma, du och dina små prinsar.

Ulrika:

Vad härligt att läsa! Vi har precis plussat och det kommer bli nästa exakt två år mellan våra små. Är sååå himla glad men också lite nervös så det var bra att läsa detta. Skriv gärna igen sen om hur det går när ni är ensamma, du och dina små prinsar.

Kommentera inlägget här: